dijous, 23 de gener del 2014

ENTREVISTA A L'ELENA PUERTAS

  ActualmentQuan vaig entrar





Professió o estudis actuals

ADMINISTRATIVA (ACTUALMENT ATURADA)

Perquè va estudiar en aquesta escola?

PER PROXIMITAT AL DOMICILI I PERQUE ESTUDIAVA LA MEVA GERMANA.

Pot explicar un o dos records de l’escola que tinguin una importància especial per a vostè?

N'HI HAN MOLTÍSSIMS. Un va ser una vegada que ens van expulsar a casa per cantar a la fila del pati (abans feiem files per pujar a classe quan el pati s'acabava), estàvem cantant "Mediterráneo" de Serrat i la germana Carmen ens va expulsar per una setmana a casa; la mala sort és que ja erem diecres, je, je... ara ric, però als meus pares no els hi va fer tanta gràcia.
Una altre anécdota va ser a 2on de BUP un divendres que teniem entrenament de bàsquet i mentre esperavem a la classe que fos l'hora (era cap a les set o així), vam començar a jugar a bàsquet a dins de la classe, amb tanta mala sort que vam trencar un fluorescent. El més divertit va ser sortir d'amagat a comprar-ne un altre sense que el Sr.Lazaro (Lazaroto per nosaltres) ens descobris, era el senyor que vigilava la porta petita del cole quan ja no hi havia ningú a classe però hi havia entrenament.
Doncs la jugada era distreu-re'l unes quantes per poder sortir a comprar l'altre, i després penjar-lo va ser una altre història perque no hi arribavem, en fi vam riure molt.


Conserva alguna amistat de l’escola? Es veuen habitualment?

SI, encara em retrobo amb alguna de les amistats del cole.

Quines assignatures hi havia? Quina era la seva assignatura preferida?

HI TENIEM MOLTES, COM ARA IMAGINO. LES MEVES PREFERIDES EREN MATES I FÍSICA.


Té un record especial d’alguna germana?

I TANT !!! em recordo molt de la germana Amparo (mates), la germana Adoración (la pollos), la germana Mª Jesus, la germana Isabel i sobretot de la germana Carmen (res a veure a com és ara).

Té un record especial d’algun professor/a?

SI, n'hi han molts dels que tinc un record especial per la seva bondat, inteligència, amabilitat, etc... no podria dir-ne un només; però la senyoreta Raimunda era per mí algú molt especial (encara que les assignatures que donava m'importaven un rave - història i llatí-); vaig tenir la sort de coneixer-la fora de classe i era una dona especial i tota una "Enciclopèdia".

Quants alumnes hi havia a la classe? Eren tot nenes o nens i nenes? Portava uniforme?

Erem al voltant de 35 o 40 (crec), només nenes i vam portar uniforme fins a sisè o setè; després només la bata.


Quins idiomes va estudiar? Amb quina llengua es feien les classes?

Fins a quart o tercer d'EGB no vam començar a fer classes de català, la resta era tot en castellà; a partir de sisè teniem una assignatura de Francés i ja teniem alguna assignatura que es donava en català. :-)




Ha canviat molt el pati? Quins jocs feien?

Al pati gran li falten els columpis i la peixera, el pati petit està totalment diferent. Nosaltres jugavem a gairebé tot, a gomas, a "matar" amb una pilota, al cavall fort, a "pichi", a bàsquet, etc depenent de les modes però erem molt xicotes i sempre ens renyaven per jugar a coses de nens.


No sé que us semblarà tot això, imagino que pre-història, però va ser així la nostra infantessa.
Espero que us serveixi tot això.

Cordialment, 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada