dimecres, 12 de febrer del 2014

ENTREVISTA A CRISTINA CHICO CHUMILLAS





Nom i cognoms
CRISTINA CHICO CHUMILLAS
Any de naixement
1981
Professió o estudis actuals
Vaig estudiar Medicina a la Universitat de Barcelona i ara sóc Metgessa Adjunta Especialista en Medicina Interna a l’Hospital Moisès Broggi.
Perquè va estudiar en aquesta escola?
Els  meus pares van confiar que l’escola era la millor escola “per noies” del barri (la meva promoció va ésser la última amb només noies).
Pot explicar un o dos records de l’escola que tinguin una importància especial per a vostè?
Un record especial va ésser l’últim dia de classe de 2n de BUP quan, per acomiadar-nos de la nostra tutora, l’Àngels Roig, vam simular la famosa escena de la pel.lícula “El Club dels Poetes Morts” (pel.lícula que havíem vist amb ella a classe) on els alumnes mostraven admiració al professor pujant-se a sobre de la taula tot cridant “Oh Capità el meu Capità”.
Un altre record divertit va ésser el dia que el Barça va guanyar la primera Copa d’Europa. Jo feia 5è d’EGB i el nostre tutor era el professor Sebastià que, estava tan content per l’èxit culè que no va fer una de les classes!!
Conserva alguna amistat de l’escola? Es veuen habitualment?
És clar! Conservo la meva millor amiga, la Irene Sabariego. Portem juntes des de primer de pre-escolar i des de llavors no hem perdut el contacte. Hem participat dels moments alegres i tristos de la vida d’una i de l’altre i ens veiem sovint continuant l’amistat com el primer dia.

Quines assignatures hi havia? Quina era la seva assignatura preferida?
Jo diferenciaria 2 etapes molt diferents del meu pas per l’escola: l’EGB i el BUP. A partir de 6è d’EGB estudiàvem ciències naturals, història, català, castellà i anglès, matemàtiques, educació física, plàstica i música. La meva assignatura preferida era sense dubte ciències naturals i recordo el primer contacte amb la taula periòdica dels elements i els exàmens sorpresa de la professora Àfrica que arribava a classe dient: “treieu un full blanc, un boli blau i un boli vermell”.
A partir de BUP, a la classe érem només 18 noies i ens dividíem en ciències i lletres, per tant, algunes classes acabaven éssent de 9-10 alumnes. Jo vaig triar ciències i, per tant, estudiava matemàtiques i física i química i com a assignatures comunes teníem anglès, història, literatura, català i castellà i, inclús a segon de BUP vaig estudiar llatí i filosofia.  La meva assignatura preferida era Física i Química amb la professora Rosa Maria Vázquez.
Té un record especial d’alguna germana?
Recordo especialment la germana Maria Jesús, qui va ésser la meva tutora a 3r d’EGB i que era molt planera i propera.
Té un record especial d’algun professor/a?
La Rosa Maria Vázquez és un dels records més especials que tinc de l’escola. La seva forma d’explicar la Física i Química van fer que m’entusiasmessin i acabés triant ciències a COU i posteriorment Medicina. A més a més, va ésser una gran tutora ajudant-nos a encaminar el nostre futur en anys decissius. 
Quants alumnes hi havia a la classe? Eren tot nenes o nens i nenes? Portava uniforme?
A EGB érem 2 classes d’unes 30 noies respectivament. A 8è d’EBG moltes van marxar i a BUP va quedar una única classe amb 18 o 19 noies (ja no recordo). Vam ésser l’última promoció amb només noies a classe.
Quins idiomes va estudiar? Amb quina llengua es feien les classes?
Les classes s’impartien principalment en català excepte castellà o literatura castellana. Vaig estudiar català, castellà i anglès i a 2n de BUP, inclús llatí. Les noies de la meva promociço que feien lletres van estudiar inclús grec.
Ha canviat molt el pati? Quins jocs feien?
I tant!!! Quan jo anava a l’escola, el pati gran tenia 2 nivells i la pista de bàsquet i boleibol era rugosa amb el que, quan queies, et feies pols els genolls.
Entre el pati gran i el pati petit hi havia una paret marró per on podies veure a través i on s’hi recolzava un nesprer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada