dijous, 20 de febrer del 2014

Entrevista a la Sònia Burgués








Nom i cognom: Sònia Burgués Llano
Any de naixement: 19/11/1981
Una foto actual:
Professió o estudis actuals: Doncs he estudiat Magisteri Educació Primària i Psicopedagogia. Actualment exerceixo de tutora en un CAEP de Barcelona i estic encantada amb la meva feina.
Perquè va estudiar en aquesta escola? Doncs perquè era una escola del barri, religiosa i que també impartia llengua catalana.

Pot explicar un o dos records de l’escola que tinguin una importància especial per a vostè?
Buf....tinc moltíssims records!!!amb els companys, amb els mestres...és difícil triar-ne dos...
Recordo amb molt de carinyo les festes que celebràvem a la sala d'actes, als patis, els festivals de Fi de curs, les cercaviles al barri...recordo les nits de les colònies de 8è (per mi les últimes...) on la Teresa ens va fer riure MOLTÍSSIM!!!
Recordo les ganes que teníem de què ens toqués realitzar el càrrec de tocar la campaneta (pel canvi d'hora) per tal d'anar pels passadissos i potser trobar-nos amb algú i petar la xerrada...jiji...
Les pregàries amb la germana Ma Jesús que ens donava plàstica, les manualitats amb la germana Asunción, la Hermana Camino..., i continuaria citant-les a totes perquè de totes guardo un especial i bon record.

Conserva alguna amistat de l’escola? Algunes en conservo. Es veuen habitualment? Ara amb el Facebook és cert que estem connectades força noies de les dues classes que érem i amb algunes ens veiem sovint i he mantingut l'amistat. És cert, que ens agrada recordar moments de les Dominiques i els moments viscuts fins a 8è que vaig marxar.

Quines assignatures hi havia? Doncs suposo que les mateixes que ara (català, castellà, matemàtiques, medi natural i social, plàstica, racons, religió, educació física, música, anglès (a partir de 6è), informàtica (amb aquells CD's gegants que teníem...!) i laboratori.
Quina era la seva assignatura preferida? Realment és sorprenent com amb els anys al BUP i ara exercint de mestra, m'encanten les matemàtiques i impartir-les, però de petita no les podia ni veure...curiós..., em costaven els problemes..., i potser pel caràcter no era de les alumnes que demanava ajuda i se'm feien feixugues. Recordo que m'agradava fer música (sempre m'ha agradat la música i vaig dedicar uns anys a tocar el piano, fer solfeig...) i llengua catalana.
Té un record especial d’alguna germana? Realment tinc un record de TOTES, especialment la germana Ma Jesús que per proximitat del seu poble amb el de ma mare, me la vaig trobar una vegada al tren anant cap a Astúries i sempre l'he admirat com a PERSONA. Però he passat moltes hores amb la germana Camino, veu dolça i sempre respetuosa, i la germana que ens impartia els grups de reflexió els divendres.

Té un record especial d’algun professor/a? Em podria explaiar aquí i parlar-vos de TOTS, quants records de cadascun d'ells!!!!!Em vénen records i imatges viscudes amb tots els tutors que vaig tenir, especialistes i també el Sr Llatge, que ens coneixia moltíssim i a aqui ningú d'oblidava de dir-li Bon dia o adéu a la sortida. Igual que la conserge de la porta petita que ens coneixia a totes!!!quina passada...
    Però realment, ningú oblidarà la frase de l'Àfrica quan deia: treieu un full blanc, un boli blau i un boli vermell!!!!Mare meva!!!ja podíem tremolar!!!hi havia examen sorpresa!!!jjiji...i quan ens deia: aixequeu la mà qui no ha estudiat....buah..., m'anava el cor a mil...perquè havies de dir la lliçó de peu i en veu alta..., i si no te la sabies, nota a l'agenda...jiji..quan la sentíem caminar pel passadís, ja patíem a veure si ens preguntaria o no...però realment, ara que estic a l'altre costat (i amb ella li vaig dir un cop) es preocupava de què aprenguéssim i els experiments se'ls currava moltíssim..
M'enrecordo amb molt de carinyo també de la Núria, la qual vaig tenir a 1r (moment fluor, racons, aniversaris on ens pintaven la cara amb el que li demanàvem...) i després a 5è i de la seva senzillesa i proximitat amb totes nosaltres. La Teresa per mi va ser també una gran mestra i persona que ens explicava les coses de manera clara i sempre li donava el seu toc d'humor a les coses...

Quants alumnes hi havia a la classe ? Eren 2 classes de 33 noies aproximadament i no portàvem uniforme. El nostre curs va ser l'últim que hi havia només de noies.
Quins idiomes va estudiar? Català, castellà, anglès (a partir de 6è).
Amb quina llengua es feien les classes? en català excepte les hores de castellà i anglès (i alguna germana que s'expressava millor en castellà).
Ha canviat el pati? Doncs hi havia un esglaó al mig que dividia el pati gran i el pati petit quan jo hi era el van modificar també (treint unes escales que hi havia que tenien quadradets petits i a infantil on jugàvem a posar paper de plata i que sortissin quadradets...jijiji) i on jugàvem a fer la vertical, amb les gomes...
Quins jocs feien? Doncs com he dit anteriorment, al pati petit jugàvem a gomes, fet i amagar, pares i mares... i al pati gran jugàvem a "Pitxi", al sopapo, bote bote, a seure en aquells bancs que hi havia i xerrar, de vegades a treure la pilota als nens del curs anterior...jiji, i de ben segur que d'altres que no recordo ara..


Realment van ser uns anys molt especials, amb bons records i també amb alguns records no tant bons...jijij (càstigs al passadís, etc)...però han format part de la meva infància, i sé que alguns dels bons valors i maneres de ser, de fer i d'estar que tinc me'ls han ensenyat en aquesta escola. Moltes GRÀCIES.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada