dijous, 6 de febrer del 2014


ENTREVISTA A L’ESTHER RODRÍGUEZ PALAU

                             



       

Bon dia som uns alumnes de 3r ESO de l’ escola Mare de Déu de la Mercè, i ens agradaria fer-li una entrevista. En aquesta entrevista necessitarem unes dades personal i unes informacions sobre vostè quan estava a la nostra escola.
Les preguntes que li volem formular són les següents:
·        
·         Any de naixement: 1954

·         Professió o estudis actuals: Graduat Escolar, Baxt.

·         Per què va estudiar en aquesta escola?  
      Escola del Barri, amb bon nivell acadèmic.

·        Pot explicar un o dos records de l’escola que tinguin una importància especial per a vostè?
L’única excursió que vàrem fer de més d’un dia, de viatge de final de curs a Andalusia, i Madrid. Recollint els diners nosaltres a base de fer recollida d’ampolles, diaris per portar al drapaire, muntar sorteigs de pernils, fer festes,...  tot per recollir els diners. Érem 14 a la nostra classe.

·        Conserva alguna amistat de l’escola? Es reuneixen habitualment?
Gràcies a Déu, tota la classe. Ens reunim habitualment 2 cops l’any, a l’estiu i al Nadal. Fem un sopar o un berenar i ens posem al dia. A part d’estar connectades per Facebook, Whatsapp i gmail.

·        Quines assignatures hi havia? Quina era la seva assignatura preferida?
Moltesssss. Hi havia assignatures que ara no es fan, com urbanitat, labors. En el nostre temps era escola femenina només i amb uniforme. Jo sempre he estat d’història.

·        Té algun record especial d’alguna germana?
La nostra tutora durant 3 anys, M. Teresa Alba, (després ho va deixar) quan va arribar ella era molt jove, potser tenia 26 o 27 anys i li dèiem la RC (Revolució de la comunitat). Tenia molta empenta, i ens va marcar molt a totes. La vam estimar molt i l’estimem; encara, de tant en tant, parlem amb ella per telèfon.
També la Madre Carmen (que li dèiem la hermana 0 ) perquè a la que et despistaves i et pescava xerrant t’encasquetava un 0 per totes i era la profe de Mates!!!

·        Té algun record especial d’algun professor/a?
El pobre Mossèn que venia a fer classes de Religió i li preníem el pèl, (un dia l’hi vam omplir la caputxa de l’anorac amb pipes).
Érem tremendes, teníem 13 anys i 12 . Però penso que podem estar contentes de la
nostra escola. Tinc un bon record d’ella.

Quants alumnes hi havia a la classe? Eren tots nenes o eren nens i nenes?
Érem 14 0 15 noies. Naturalment amb uniforme.

Quins idiomes va estudiar? Amb quina llengua es feien les classes?
Fèiem francès, si més no a comerç, em sembla que a la part de batxiller feien també anglès. Les classes les fèiem tant en català com en castellà, depenia del professor, però generalment eren en castellà.

Ha canviat molt el pati? Quins jocs feien?
Al pati, pel que he vist, sí ha canviat. Teníem la part dels gronxadors, la part on fèiem els partits i el gimnàs, i la part del porxo que donava a la porta d'entrada de ferro. Jugàvem al mate, al pixi, a bàsquet,... vaja de lo més fi!

Espero que el treball surti molt bé! (si us plau, ja sé que per vosaltres serem grans, però no ens digueu de vostè, l’escola ensenya educació, però a nosaltres això ens fa més grans. La meva filla petita fa 1r de batxillerat).
Gràcies per col·laborar,

Roger Soriano Martí  i  Luís Buzón Navarro, alumnes de 3r d’ESO A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada